Datini si Superstitii de Halloween

Superstitii de Halloween

Ai parte de ghinion de Halloween daca : 
– Auzi in aceasta noapte un cocos sau o bufnita cantand de 3 ori .
– Vezi o pisica alba sau te uiti la luna peste umarul tau stang.
– Iti imbraci o camasa pe dos.
– Te dai jos din pat cu piciorul stang.
– Canti inainte de micul dejun sau plangi inainte de cina.
– Deschizi o umbrela in interiorul unei case. 
 

Datini, traditii si superstitii de Halloween



              Datini, traditii si superstitii de Halloween

h1jpg    
                  Noaptea de 31 octombrie incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren si in România, ca fiind Noaptea de “Halloween” sau “Sărbătoarea tuturor sfinților”.

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică, fiind introdusă și în alte țări de imigranții irlandezi ai Statelor Unite ale Americii.
Halloween-ul a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare cunoscută în toată lumea pe care nu o celebrează doar americanii, ci și alte popoare, printre care și noi, românii. Totuși, această sărbătoare, de Halloween, a început să capete influențe diverse în funcție de cultură, cât și de dorința fiecăruia.

In Mexic echivalentul Halloween-ului este     “ La Catrina “  si se sarbatoreste in noaptea de 1 spre 2 Noiembrie. Mai multe informatii despre aceasta sarbatoare puteti gasi pe -> www.De-Halloween.Blogspot.com/
Alte popoare văd însă sărbătoarea de Halloween ca pe o sărbătoare păgână, o zi în care morții părăsesc mormintele.
Revenind la Halloween-ul  binecunoscut de toti oamenii se zice ca Celtii credeau că în data de 31 octombrie spiritele intrau în comunicare cu cei vii și coborau pe pământ. Oamenii se deghizau în monștri și ieșeau pe străzi pentru a face mult zgomot și, astfel, ziceau ei, speriau spiritele rele.