1 APRILIE - Traditii si superstitii



1 Aprilie, cu farsele de rigoare, cunoscuta si ca Ziua Pacalelilor, este insotita de o serie de superstitii, provenite din toate colturile lumii.

1 APRILIE - Ziua Pacalelilor. Celebrarea Zilei Pacalelilor isi are originile in Franta, in secolul al XVI-lea, cand a fost adoptat calendarul Gregorian, care a mutat Anul Nou de la 1 aprilie la 1 ianuarie. Vestea noului calendar s-a raspandit incet iar cei care continuau sa sarbatoreasca anul nou de 1 aprilie era considerati "pacalitii de 1 aprilie".

In Franta, 1 APRILIE, Ziua Pacalelilor, este numita Poisson d'Avril, adica "pestele de aprilie", cu referire la un peste tanar, usor de capturat. Francezii obisnuiesc sa-si pacaleasca prietenii lipind-le pe spate un peste de hartie. In momentul in care cineva descopera farsa, acesta trebuie sa strige "Poisson d'Avril!".

Timp de 200 de ani, practica farselor de 1 APRILIE, Ziua Pacalelilor, s-a raspandit in Anglia si in Statele Unite. Toate farsele trebuie sa fie facute pana la ora pranzului. Orice farsa facuta dupa aceasta ora va aduce ghinion farsorului.

Ziua Pacalelilor, 1 APRILIE - Cei care nu raspund cu zambetul pe buze unei farse  facute de  vor fi urmariti de ghinion tot anul. Barbatii pacaliti de o femeie frumoasa de Ziua Pacalelilor vor ajunge sa o ia de nevasta, sau, daca barbatul este casatorit, cei doi vor ramane prieteni foarte buni.

Mai multe superstitii de 1 APRILIE - Ziua Pacalelilor:

In regiunea Tirol, din Elvetia, un manunchi de paie este ingropat de 1 APRILIE, pentru ca recolta sa fie bogata in sezonul urmator.

Copiii nascuti de  ZIUA PACALELILOR vor fi norocosi in afaceri, dar vor fi urmariti de ghinion la jocurile de noroc.

Indragostitii nu ar trebui sa se casatoreasca pe 1 APRILIE, pentru ca mariajul nu va functiona, ori pentru ca femeia va fi "cocosul" in familie.

Cel care nu va pune la cale o farsa de Ziua Pacalelilor va fi pacalit pentru tot restul anului.